Kolumne objavljene u časopisu KOSMO možete pogledati ovdje.

Kolumne

TRISTA ČUDA-DA SE BABA UDA

U ove prolećne dane, Beč vrvi od kulture, umetnosti, patriotizma, pa čak i okultno-mističnih stvari. Svi se nešto razigrali, raspevali, pišu, slikaju, uživaju u životu, kvantnu ljubav pružaju a ove društvene mreže u rajski vrt i mesto duhovnog isceljenja pretvoriše.

Opširnije...

DOKTOR PO ŽENINE LINIJE I ARBAJCLOS PRIVREDNIK

Kada sam se onomad (ima tome već  više od dve decenije)kao mlad i lud iskrcao na dokove ovog carskog grada, misleći da isplovljavam u jedan novi svet lišen malograđanskog i palanačkog duha, grdno sam se prevario. Ubrzo su me ,,Echte Wiener´´ zapišavanjem haustora, zirkanjem kroz špijunku i neznanjem  sa kojim državama se graniči njihovo proletersko carstvo -uverili u suprotno.Čak i svojim natpisima na grobnim spomenicima,dokazaše da su korak ispred  toliko omraženog Balkana.

Opširnije...

MUČENI KERN I VESELI ŽIKA

Kako običavam da uživam, kada dođu ovi- neki posebni društveni događaj i praznici. Tada  kompletno društvo ulazi u neki poseban delirijum.Sve ono što zamislivo nije, postaje nam u te svečarske dane normalno.Tako naprimer, za  onaj 8 mart,muževi nekako  neprirodno,  naprečac i po nekoj protokolarno –službenoj dužnosti, zavole još više svoje ženice. Pa, oko Nove godine i ,,Vajnahta´´ svi se nekako grle i ljube i poklonima čašćavaju.

Opširnije...

FATALNA LJUBAV I UKRADENE GAĆICE

Šta može gore da vas zadesi od ljubavi pod stare dane?! Može!Neuzvraćena ljubav pod stare dane.To vam je isto kao kada vas strefi neka dečija bolest u starosti.Boginje ili šarlah.Klinci  to prebole trčkarajući po sobi a stariji se bore sa dušom.Baš kao i neuzvraćena ljubav.Mladi prebole uz gajbu piva i Sinana Sakića  a starcima mnogo gore stvari izlapelu pamet spopadnu.

Opširnije...

AVANGARDNI SVING MAJKE I KCERKE

Otkako me je eto prst sudbine uvukao u taj živopisni svet naših ljudi ovde u Beču,izvoleo sam se mučen svakojakih čuda naslušati i nagledati - da ni sam verovao nisam  šta mi se to događa.

Opširnije...