Kolumne objavljene u časopisu KOSMO možete pogledati ovdje.

Kolumne

ŠARENA LOPTA U TUĐEM DVORIŠTU

Znam da nisam jedini pod kapom nebeskom kome zloslutni dah jeseni i očajnicki vapaj leta- tugu u tanano srce usade. Gledam ovih dana na stanici poslednje putnike kako se obeznanjeni vraćaju iz nekih drugih i njima lepših svetova u sumornu bečku stvarnost,potrošivši svoje ,,sledovanje leta´´

Opširnije...

,,NUMA FUNF BITE‘‘

Gledam da na Brunnen- markt uvek uđem sa ,,preke strane‘‘ jer znam da će mi kao svakom prokletom čoveku ,,zinuti dupe‘‘ za razne đakonije, pa ću umesto kile sira i jednog hleba( zbog cega sam i došao) kupiti još kobasice, flašu domaće, pa kajmak, krastavce, paradajz te zategnuti one proklete kese koje mi iseku dlanove da mi dežurna Bugarka što proriče sudbinu odma´ da 5 godina manje života i najavi veliku nesreću za tri nedelje.

Opširnije...

PRIČA O JEDNOM KRISTIJANU

Svoje detinstvo sam upamtio po njima –malim automobilma koji su bili sav moj  lepši i šareniji svet. Imao sam ih na stotine. Igrao se satma sa njima. Ređao ih u kolonu vozio samo meni znanim putevima i sebe zamišljao kako ću ,,jednom kada porastem voziti baš ovakav..

Opširnije...

TRISTA ČUDA-DA SE BABA UDA

U ove prolećne dane, Beč vrvi od kulture, umetnosti, patriotizma, pa čak i okultno-mističnih stvari. Svi se nešto razigrali, raspevali, pišu, slikaju, uživaju u životu, kvantnu ljubav pružaju a ove društvene mreže u rajski vrt i mesto duhovnog isceljenja pretvoriše.

Opširnije...

DOKTOR PO ŽENINE LINIJE I ARBAJCLOS PRIVREDNIK

Kada sam se onomad (ima tome već  više od dve decenije)kao mlad i lud iskrcao na dokove ovog carskog grada, misleći da isplovljavam u jedan novi svet lišen malograđanskog i palanačkog duha, grdno sam se prevario. Ubrzo su me ,,Echte Wiener´´ zapišavanjem haustora, zirkanjem kroz špijunku i neznanjem  sa kojim državama se graniči njihovo proletersko carstvo -uverili u suprotno.Čak i svojim natpisima na grobnim spomenicima,dokazaše da su korak ispred  toliko omraženog Balkana.

Opširnije...