Kolumne objavljene u časopisu KOSMO možete pogledati ovdje.

Kolumne

BRATE, SAMO OPUŠTENO

Ova čuvena misao je još jedna velka glupost koju nam je donelo ovo ludo vreme.Nikada više braće nisam imao. Počeše i Turci da me tako oslovljavaju.Rođeni kum me više ne zove na rođendan neko mi traži da ga ,,ispoštujem´´.Ipak najviše volim kada mi neko kaže ,,samo opušteno ´´ Odma´znam da je stvar otišla….. znate već gde.Ovo mu dođe nekako kao kada ´oćeš da vrisneš od muke - svestan da nemaš rešenje,a ti umesto toga izgovoriš onako sa filozofskim mirom ,,Samo opušteno´´


Ja sam počeo od ove filozofske misli da dobijam onu paranoju, kada mi se pre par godina uvalio ženin bratanac iz Negotina u moj tesni kabinet. Došao čovek posle 15 godina plandovanja po Srbiji ovde na zapad da dosanja snove.Kada sam počeo oko podne da ga budim i da mu objašnjavam pošto su cigarete u Austriji i da ne mogu neprijavljenog da ga držim u stanu rekao mi ,,Opušteno brate´´

Nastavili su posle da me opuštaju svi redom,najviše oni što su mi dugovali pare a u totalnu nirvanu odvela me je moja rođena žena,koja je pre neki dan upisala neki specijalni kurs,,Kako vladati sobom i svojim emocijama i prvo zavoleti sebe´´.Rešila da se posle 20 godina hvatanja za guše kletvi i psovanja kad nam stignu računi na naplatu, jednim drugim opuštenim pristupom i prelaskom u drugo enegretsko stanje plati zaostalu struju i minus u banci

.Počela moja žena da menja energetska stanja da voli prvo sebe da bi tek onda mogla meni da podgreje supu i ispegla pantalone. Svakodnevne muke postale su za nju ,,bizarnosti koje crpe pozitivnu energiju´´. Kada su inkassa počela da pišu pisma ,a ja merač za šečer po džepovima počeo da nosim samo mi je mirno saopštila da ,,trebamo skupljati momente a ne stvari´´ .Kada su se skupilo toliko lepih monenata da sam od tasbine morao da zajmim pare sažaljivo me pogledala i predložila da ,,...udahnem duboko ,zatvorim oči i pređem iz alfa stanja u beta stanje i da konačno počnem kvantnu ljubav da joj pružam´´.

Saopštila mi je i da se uskoro sprema da odvoji dušu od tela uz pomoć tamo nekih ,,stručnjaka´´ sa tog kursa i ,,...time reši sve svoje životne nedoumce´´i vrati se potpuno sređena i opuštena.

Dok sam pomišljao dal´ da je polijem kofom hladne vode ili pozovem retung pa neka njima objašnjava kako da je voze iz alfa u beta stanje ,stigla nam je poruka da smo pozvani na svadbu oko Nove godine.Odjednom se moja žena vratila u alfa stanje i setila ...,,da nema šta prikladno obući za svadbu, kako će tamo biti svi koji je mrze i zavide ..da mora bolje i lepše izgledati od njih... ,,da ne želi pred narodom da se bruka i kako mogu tako miran biti dok mi sve ovo priča,,?!

Udahnuo sam duboko preš´o iz alfe u betu bacio joj u kofu one knjige sa kursa i rekao ,,Samo opušteno brate ,ženo´´

Što bi rekao jedan pametan čovek,, Kad´mi ventil eksplodira pecanje me rekreira´´. Kakva kvantna ljubav i beta stanja !!!

Vama dragi moji bez obzira da li se nalazite u alfa i beta stanju ili nekom gorem s...nju, želim puno sreće zdravlja i uspeha u Novoj godini i da vas mimoiđu svi oni koji vam kvare vašu kvantnu ljubav. Živeli!!!