Predstava

Kako postati Vrhovni Srbin (u Beču, a i šire)

 Predstava “Kako postati Vrhovni Srbin (u Beču a i šire)” nakon premijernog izvođenja, reakcija publike i interesovanja, na pravom je putu na zaživi kao jedno svojevrsno svedočanstvo bečkog vremena u Nušićevom stilu. Već dobro prepoznatljiv autorov stil i stvaralački motiv da opisuje i kritikuje takozvane i samozvane predstavnike srpskog naroda u Beču i šire, ovog puta je na pravi i vrlo uspešan način i scenski prikazan publici.

Opširnije...

Od vulkanizera do menadžera

2014, pozorišni komadPrvi poduhvat većih razmera i prvi autorov pravi pozorišni komad. Parodija na kulturni i javni život srpske dijaspore. Po prvi put, autor se pojavljuje sa svojom novoosnovanom glumačkom ekipom pod nazivom Nesvrstani diletanti. Vulkanizeri i menadžeri u izvedbi Dilenanta izazvali su pravu buru i pometnju na bečkoj kulturnoj i javnoj sceni.

Opširnije...

Monodrama: Sumrak u bečkom haustoru (Radiša)

2011, pozorišni komadAutorov zaštitni znak. Monodrama koja je dosada imala 25 izvođenja i videlo ju je preko 3000 ljudi. Sumrak je jedini do tančina uspeo na svojstven način da prodre u srž bečkog načina življenja. Svojim tragikomičnim nastupima i autorovom sposobnošču da prenese tu živopisnu emociju, monodrama nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Opširnije...